Metode directe
PublicitatePe langa Adsense, mai exista numeroase astfel de retele, cum ar fi: Chitika, Azoogle Ads, Intelli Txt, Tribal Fusion, Clicksor, AdHearUs, Kanoodle, Pheedo, TextAds, Bidvertiser.
Castigurile pot ajunge in posesia bloggerului prin PayPal sau chiar prin Western Union, cum este cazul Google Adsense.
Pentru blogurile in limba romana, aceasta metoda da rareori rezulatele asteptate. E nevoie de mult trafic si de o nisa care sa fie atractiva pentru cei care cumpara publicitate. Oricum este o metoda care merita incercata.
Sponsorizari
In momentul in care un blog ajunge sa aiba un trafic bun si sa atraga atentia unui segment de cititori, apar si cei interesati sa isi promoveze un anumit gen de produse. Bineinteles ca si aici blogurile de nisa au un mic avantaj. Pentru acestea este foarte clar cine sunt vizitatorii si ce cauta.
Aceasta metoda presupune afisarea de bannere sau link-uri ale sponsorilor. De cele mai multe ori se percepe un tarif lunar in functie de trafic si de nisa.
Articole platite
Tot la capitolul sponsorizari, dar mascate, se pot incadra articolele platite. Acestea au sanse sa fie mai usor de “digerat” de catre cititori decat un simplu banner.
Pentru un blogger, articolele platite reprezinta o oportunitate, dar si o amenintare, pentru ca cititorii vor percepe articolul ca fiind parte din continutul blogului.
Pretul unui astfel de articol se stabilieste in functie de trafic, continutul articolului, numarul de link-uri incluse, etc.
Afiliere
Orice blogger poate decide la un moment dat sa promoveze anumite produse sau servicii de care pot beneficia cititorii sai. Pentru fiecare vanzare realizata se castiga un comision care poate varia intre 10 si 75% din valoarea produsului.
Exista retele care listeaza produse ce pot fi promovate prin acest model cum ar fi 2Parale, Amazon, Linkshare, Clickbank sau Commission Junction. De asemenea, multe produse sau servicii au propriul program de afiliere. Acestea necesita crearea unui cont si folosirea unui link customizat pentru promovarea produselor.
Castigurile difera in functie cat de credibil este promovat un produs (de cele mai multe ori experienta proprie are cel mai mare succes), de traficul atras pe pagina de promovare si de profilul cititorilor.
Ca si exemplu, BloggerIn.ro este afiliat la urmatoarele produse sau servicii: TweetAdder, Thesis, ThirdTribe, Shoemoney, Scribe.
Donatii
In cazul in care blogul prezinta continut de mare valoare si ofera solutii la diverse probleme, un blogger poate lua in considerare varianta afisarii unei metode de a colecta donatii. Un buton PayPal poate fi o solutie buna.
Acest metoda trebuie folosita si prezentata cu grija pentru a nu starni antipatia cititorilor.
Metode indirecte
Marea majoritate a bloggerilor prefera metodele de monetizare directe, dar trebuie spus ca metodele indirecte, desi necesita mai mult efort, sunt mult mai profitabile. Practic, blogul poate fi o rampa de lansare pentru servicii si produse proprii.Ebook-uri si carti tiparite
Un ebook poate fi scris relativ usor si nu necesita mari investii. Un Word si un convertor PDF sunt suficiente. Bineinteles, e nevoie de subiect, cunostiinte si de capacitatea de a oferi valoare. Promovarea se poate face extrem de eficient prin intermediul blogului, cu o rata de conversie excelenta. Iata un exemplu: $72,000 in
E-Books in a Week.
Acelasi lucru se poate face si in cazul cartilor tiparite, desi, in Romania, e foarte greu sa publici. Un exemplu tot de la Problogger.net: Secrets for Blogging Your Way to a Six-Figure Income.
Forumuri
Un blog popular are parte de o comunitate activa care poate fi valorificata prin intermendiul unui forum. Practic se poate pune la dispozitia comunitatii o platforma de comunicare mai directa decat blogul. Iar un forum poate deveni o sursa buna de venituri din publicitate si din sponsorizari.
Cursuri si siteuri de membership
O alta modalitate de extinde un blog este aceea de a oferi cursuri pe diverse teme sau chiar acces la forumuri private, cu acces platit. Iata trei exemple: Online Profits, Shoemoney System, Problogger.com.
Freelancing
Pentru cei pentru care scrisul e o obisnuinta, o placere, dar si un hobby, pot sa isi foloseasca capacitatile pentru a scrie pentru altii. Acest lucru se poate face atat in limba engleza (e la mare cautare) cat si in romana. Castigurile variaza de la 1 cent pe cuvant pana la $35-50 pe articol, in functie de calitatea oferita.
Consultanta
In momentul in care un blog devine popular, cel sau cei care se afla in spatele acestuia sunt perceputi ca experti in domeniul abordat. Odata obtinut acest statut, persoane diverse vor cere sfaturi, indrumari, intr-un cuvant consultata. Si, dupa cum se stie, consultanta e scumpa.
sursa articol:
http://bloggerin.ro/2010/05/29/10-metode-de-a-face-bani-din-blogging
6 comentarii:
sincer faza cu donatiile in Romania cred ca e un esec total! Nu o sa castige nimeni nimic din asa ceva!
Salut, interesat blog si util ! as dori sa aflu si eu de la dumneavoastra daca se poate, CooZila plateste? sunt de incredere?
Coozila Advertizing plateste ,am scris un articol despre ei,parerea mea este ca sunt cea mai buna alegere pentru bloggeri in acest moment
Multumesc frumos de raspuns si bafta in tot ce faci :).
Destul de bune metode de a face bani din blogging. Insa cred ca pentru a face bani usor trebuie de apelat la ceva mai eficient, precum pariuri sportive live. Astfel un blog cu o asa tema va atrage multe persoane si ne va aduce multi bani.
Are you trying to make cash from your websites or blogs using popup advertisments?
In case you do, have you considered using Clickadu?
Trimiteți un comentariu