Ce este hosting-ul?

Multi incepatori in ale web-ului habar nu au ce inseamna hosting sau domeniu web. Recunosc ca nici eu nu mi-am dat silinta sa stiu pana nu m-am lovit de problema. Fiind blogger incepator ma interesa mai mult sa adaug continut pe blog si sa incerc sa maresc numarul de vizitatori. 

In diverse articole scrise de bloggeri mai vechi in bransa sau de profesionisti in seo ma tot loveam de termenii amintiti mai sus in care acestia explicau importanta unui hosting de calitate si a unui domeniu web platit.
Oricum daca blogul pe care il aveti nu reprezinta pentru voi un plan de viitor si nu vreti sa avansati in munca pe care o faceti poate ca nu o sa va intereseze vreodata ce inseamna hosting si domeniu web.
Multi se multumesc cu ce ofera platformele gratuite gen wordpress sau blogspot.Una peste alta hai sa vedem pe intelesul tuturor intr-un articol ce nu se vrea profesionist ce este hosting-ul.

Oricine creaza un site,vrea ca acesta sa fie vizitat de cati mai multi utilizatori pentru ca acestia sa preaia de acolo informatii utile.
Se pune problema unde pot fi accesate resusele site-ului,unde pot fi amplasate.
E clar ca nu pe computerul personal pentru ca acesta ar trebuii sa stea in permanenta deschis si sa permita accesarea unui trafic de utilizatori mare. Conexiunea ar trebuii sa fie mereu la standardele cele mai inalte si ar fi nevoie sa fie intretinuta cu un soft special.Solutia acestor probleme este hosting-ul.Companiile care asigura acest gen de servicii se numesc ''hoster''Resursele site-ului sunt amplasate pe serverele companiei care presteaza aceste servicii.

De obicei webmasterii incepatori folosesc la inceputul carierei lor hostingul oferit in mod gratuit de diverse platforme. Din cauza popularitatii lor aceste platforme sunt suprasolicitate si sunt nevoite sa impuna anumite restrictii vis a vis de trafic,publicitate etc..Aici ne lovim de problema de care v-am zis.

Daca ai un blog pe platforma gratuita blogspot la inceput nu vei avea trafic mare.
Daca te multumesti cu trafic mic si nu ai de gand sa aduci mai multi vizitatori pe site poti ramane pe host si domeniu gratuit insa nu vei face niciodata pe internet o afacere pentru ca avand trafic redus nu poti sustine un business online. 

In schimb daca traficul va creste si blogul tau va deveni popular,la un moment dat hostul gratuit nu va mai face fata si risti ca site-ul sa se blocheze sau sa se incarce greu.Utilizatorii vor migra spre alte site-uri unde pot naviga decent. Hosting-ul tine deci site-ul online non-stop pentru a fi accesat din orice coltisor al lumii.
In masura in care traficul va creste si afacerea ta online va avansa vei avea nevoie de domeniu web si hosting platit pentru ca site-ul sa fie usor accesibil sa se incarce repede si sa suporte multi vizitatori in acelasi timp.Cam atat...

Sper ca cine nu stia aceste lucururi si a citit articolul a inteles ceva.Intr-un articol viitor voi scrie despre domenii web si ce importanta are sa ai propria indentitate online.

Share/Bookmark

O zi de munca in Italia

Dana este o admiratoare a blogului afaceri online care munceste in Italia.
Desi are foarte putin timp liber la dispozitie se ocupa si de un blog in care isi expune parerea despre viata in general.
Am fost de acord sa ii public urmatorul articol in care descrie cum se desfasoara o zi de munca in Italia in domeniul in care isi desfasoara activitatea.


ITALIA …O PROVOCARE?
autor:Dana Petrache

Facem alegeri. Mereu. Mai bune, mai rele, in functie de influente, in functie de instinct.
La un moment data am ales ca singura mea iesire din criza in care eram acum 4 ani era sa vin in Italia( auzisem ca se castiga bine), si sa gasesc un loc de munca ‘’salvator’’.
Zis si facut! La o saptamana dupa sosirea mea in Italia,a aparut un loc de munca disponibil: in agricultura. Nu era tocmai pe gustul meu, pentru ca eram o femeie de la oras, fara tangente cu agricoltura. Dar n-am stat pe ganduri. Nu-ti spun cate mii de intrebari imi puneam. ‘’Cum o sa ma descurc ?’’ ,’’Cum pot comunica cu patronii daca nu stiu nici un cuvant in italiana?’’, ‘’Cu cat o sa ma plateasca?’’, etc.
Am trecut cu brio ‘’examenul’’ de inceput, cu toate ca asta a presupus multa, multa munca cu mine. Dar stii ce imi spuneam mereu? Pot sa o fac! De mii de ori!

Am invatat un lucru. In viata, cand esti prins la colt si chiar vrei sa iti depasesti conditia si limitarile, poti muta si muntii din loc. Determinare! . Am invatat pana si sa merg cu bicicleta (pentru can nu aveam alt mijloc de transport). Cand faci asta la 40 de ani, cand simti ca se clatina bicicleta din cauza tirurilor care trec pe langa tine, totul e o adevarata provocare. Dar eram cu ochii pe tinta, si imi spuneam mereu : Pot sa o fac
Lucrez si acum aici si pot spune ca sunt destul de priceputa. Am lucrat tot ce se poate: la plantat, la dat cu sapa, la cules, pe orice fel de vreme. Sectorul unde prestez munca in cea mai mare parte a timpului este asezatul legumelor in casete pentru vanzare. A ajuns sa-mi placa sa fac asta, pentru mine e un’’ act artistic’’, daca pot spune asta.

Baietii incep culesul la prima ora si de multe ori se intuneca si ei tot mai muncesc. Eu primesc primul transport cu marfa la o ora dupa ce incepe culesul. Imi pregatesc tot felul de casete pentru a aseza marfa pentru vanzare. Totul trebuie facut repede si foarte ,foarte bine. Pretul vanzarii este stabilit in mare masura de felul cum arata marfa in casete, deci…Responsabilitate!
E o munca titanica, se ridica sute de casete mari pe zi. Dupa o zi de munca ce poate fi chiar de 12-13 ore, nu prea mai stii cum te cheama. Si totusi…a doua zi o iei de la capat…cu forte proaspete.
A fost un timp cand se lucra in fiecare duminica, deci zi libera…deloc. Non stop. Primele legume care se planteaza, zuchinii (seamana cu dovleceii nostril), cresc vazand cu ochii. N-ai cum sa sari o zi si sa nu culegi pentru ca ii gasesti prea mari fata de marimea optima de vanzare.

Poate iti spui ca la atata munca se plateste grozav. Nici pe departe. Din cauza asta, mi-au sarit si fetele in ajutor si au muncit si ele o perioada. Practic, a fost un test de rezistenta, fizic si mental si cred ca ai nevoie de un test de genul asta in viata. Te caleste pentru a depasi obstacolele. Te face sa vrei mai mult de la tine. De multe ori iti vine sa lasi totul balta si sa cauti altceva. Cel mai greu e vara, cand muncesti la 40-42 de grade, sau iarna, cand se lucreaza la radicchio la temperaturi foarte scazute.
Cine are impresia ca aici te asteapta o viata de huzur, se inseala. Desigur, sunt si meserii mai usoare si mai bine platite, dar depinde de la caz la caz.

Concluzia e ca, indiferent ce meserie ai, sunt doua lucruri foarte importante care conteaza: sa fii responsabil si sa cauti mereu sa evoluezi, sa-ti depasesti limitele. Reinventeaza-te cu fiecare zi!Eu am ales sa ies din rutina, sa evoluez!



Share/Bookmark

Munca online intre eficienta si pierdere de timp

Idei pentru novicii care vor sa-si incerce norocul in afaceri online

Multa lume vede pc-ul ca un centru multimedia,un dispozitiv folosit in general pentru jocuri,muzica,filme,navigare pe internet,socializare online etc..
Asa credeam si eu in 2004 cand mi-am luat primul pc.La momentul respectiv nu imi trecea prin cap sub nici o forma ideea ca pot face bani pe internet cu ajutorul unui calculator.
In prezent gandesc altfel.Fiind pasionat de internet pot sa zic ca m-am apucat din joaca sa caut pe google modalitati de a face bani.Si am gasit destule metode,unele erau si sunt bataie de joc(75%) altele meritau atentie.

La inceput a fost dificil si destul de incalcit pentru ca a trebuit sa ma informez si sa citesc mult.
Pe diverse site-uri mai in gluma sau mai in serios citeam comentarii ale unor persoane care declarau venituri de 400-500 de euro/lunar realizate exclusiv online iar eu nu reuseam sa fac nici macar un leu.
Asta m-a ambitionat sa gasesc si eu ''secretul'' afacerilor online.Multi renunta repede deoarece pentru a face bani mai multi pe internet ai nevoie de cunostinte altfel nu faci banuti nici de o cafea.Nu se fac usor bani online,banii se fac cu multa munca,perseverenta,ambitie,inteligenta si in special rabdare.
Cel mai important lucru este sa iti selectezi surse credibile de informare,10-15 site-uri bune care trateaza subiectele care te intereseaza.

Iata ce vreau sa spun prin eficienta sau pierdere de timp in munca online:
In primul rand pierderea de timp poate fi evitata prin informare.
Unele site-uri promit castiguri fabuloase ceea ce este complet fals.Fara experienta nu poti face bani online.
Altele(in special bloguri) au articole care descriu cat de bine este sa muncesti online, dar nu prezinta concret metodele prin care poti castiga acei bani.
Daca intri in caruselul informatiilor dubioase pierzi timp si mai ales ramai dezamagit si vei renunta istovit de cautari si promisiuni nereale.
Se pierde mult timp pentru a culege informatia certa,utila si pentru a evita escrocheriile.Dar o data cu acumularea de experienta incepi sa iti dai seama si e greu sa te mai implici in porcarii.

Iata cateva idei pentru novicii care vor sa faca venituri online:
1.Alocati o perioada de timp zilnic pentru joburi online(o jumatate de ora,o ora)
2.Inscrieti-va pe 3-4 site-uri credibile care va platesc pentru munca depusa
(vezi recomandari)
3.Faceti-va cont la o banca online(e gratuit)
4.Dezvoltati-va afacerea online prin deschiderea unui site sau blog
5.Folositi inteligent si eficient retele sociale
6.Nu va asteptati la castiguri mari in primele luni
7.Luati in considerare ca o afacere online poate da faliment
8.Cititi articole despre blogging,retele ppc,marketing afiliat,advertoriale,trafic online ca sa intelegeti de unde si cum se fac bani mai multi pe internet.

Cam atat pentru azi ca ma intind prea mult.Spor la treaba dragilor !

Share/Bookmark

Apetitul pentru reduceri si oferte bune online

Asa cum am scris intr-un articol anterior criza economica ne face mai atenti la banii pe care ii scoatem din buzunar.Eu intodeauna caut cele mai bune oferte de pret pentru serviciile sau produsele de care am nevoie.
Fiind in permanenta criza de timp e normal sa nu pierd vremea cautand aiurea prin oras cele mai bune preturi, cand am la dispozitie cea mai puternica ''arma'' a zilelor noastre,internetul.
Unul din scopurile pe care mi l-am propus prin postarile de pe blogul Afaceri Online este popularizarea pietei online si prezentarea celor mai bune oferte de produse si servicii.
Cred cu tarie si fara rezerve in viitorul marketingului pe internet in Romania asa cum s-a dezvoltat in America sau in tarile din occident.
Nu exista pericole cumparand online ci din contra multe avantaje din toate punctele de vedere.

Am mai scris articole despre internet marketing in care am detaliat mai pe larg plusurile fata de comertul clasic.Principalul castig pe langa pretul mai mic este TIMPUL.
In ceea ce priveste platile de obicei eu le fac cash la destinatie(acasa) atunci cand primesc produsele comandate prin curier.
Astfel elimin orice posibilitate de frauda care s-ar putea intampla daca as achita cu cardul pe internet.

Am devenit cumparator din mediul online datorita faptului ca cele mai bune oferte pentru produsele pe care am dorit sa le achizitionez le-am gasit pe internet.
Iata si un mic exemplu:
Mai nou se pot face chiar si polite de asigurare rca online.
Am gasit o oferta de rca ieftin.Pretul foarte bun m-a determinat sa completez datele pe site-ul respectiv fara sa stau prea mult pe ganduri mai ales ca vechea asigurare mai avea vreo 5 zile si expira.
Am fost foarte multumit de afacere.Livrare politei se face gratuit pentru Bucuresti in 24-48 ore max.
Am castigat timp in primul rand si ceva bani pentru ca pregatisem pentru noua polita rca suma care o platisem pentru vechea asigurare.A fost doar un exemplu.Trageti si voi concluzia daca am iesit in avantaj sau nu.Voi ati cumparat produse online?Ati fost multumiti de produsele si serviciile achizitionate?Va puteti spune parerea comentand acest articol.Va multumesc si va mai astept.

Share/Bookmark

Criza economica are si partile ei bune

Criza economica a afectat o mare parte din populatia Romaniei si nu sunt inca perspective bune pentru perioada urmatoare.
Privind in ansamblu,pe langa tot rau creat aceasta criza are si cateva parti bune.
In sfarsit se discuta mai aprins si pe buna dreptate ca trebuie sa traim din ce producem si nu pe datorie.
Acest lucru ar trebui inteles si de cei care asteapta politicieni salvatori care sa le rezolve problemele.Nimeni nu va salva Romania decat proprii ei cetateni.

Iata ce cred eu ca se va schimba in tarisoara noastra din cauza crizei:
Criza economica ne-a facut mai atenti la banii pe care ii scoatem din buzunar.
Nu ne mai uitam doar la ambalaje ci cantarim bine produsele.Vrem calitate la pret mic.Cumparatorul roman va fi mai pretentios nu i se va mai baga pe gat orice.
Acest lucru va stimula performanta si la producatori si la vanzatori care vor trebui sa mentina preturile la un nivel acceptabil.
Multe firme vor da faliment in perioda urmatoare insa altele mai bune le vor lua locul.Asta e ciclul economic. Criza va inlocui neperformanta cu performanta.

Ce se va intampla in Romania in sectorul bugetar?
Am o ciuda imensa cand stiu ca eu traiesc din profitul pe care il fac cu greu si ma uit la bugetarii nesimtiti care vor salarii mai mari degeaba fara sa se gandeasca la performanta lor.(exceptand invatamantul si sanatatea)
Sper ca acesta criza economica sa aseze si sistemul bugetar pe baze mai performante pentru a nu mai atarna de sistemul privat ca o mare povara.A trebuit sa vina criza ca sa oblige autoritatile sa atinga anumite puncte sensibile altfel...
Probabil Romania se numara printre putinele tari in care in sistemul bugetar se castiga mai bine ca in cel privat.

Piata Imobiliara
Toata lumea stie ce preturi astronomice avea o cutie de chibrit la bloc.Tot aceasta criza economica a adus pe fagasul ei normal si piata imobiliara.Desi preturile au scazut cu 50% inca nu sunt cele corecte si cu sigurata vor mai scade.Preturile caselor erau tinute sus de speculatori imobiliari nu de cerere si oferta.
Nu m-ar mira ca anul viitor o garsoniera sa coste cam 5000-6000 de euro si un apartament cu 2 camera max 12000.
Am subliniat doar cateva aspecte.Criza economica va constrange populatia sa fie mai atenta la resurse si la cheltuieli.E timpul ca lucururile sa revina la normalitate si vor reveni insa pretul platit a fost si inca va mai fi ceva timp extrem de dureros.Lumea intreaga a uitat repede de criza din 1929-1933.
Lacomia trebuie lasata deoparte.



Share/Bookmark

Avantajele pe care le ai cumparand online

Aparitia internetului a schimbat radical fata unor domenii, care au evoluat intr-un mod foarte greu de pronosticat dinainte. Cumparaturile online stau drept dovada, iar daca noi in Romania abia observam aceste schimbari, in statele vestice lucrurile sunt mult mai avansate. Avantajele care au rezultat din aceasta evolutie a comertului online sunt imense, atat pentru comerciant cat mai ales pentru cumparator.Pe noi ne intereseaza avantajele cumparatorului si despre acestea vom vorbi in acest articol.

Marele avantaj este la pret si izvoraste dintr-un avantaj al comerciantului de fapt. Fiind vorba de un magazin online, exista o gramada de cheltuieli care nu le are fata de un magazin real: spatiul, vanzatori, amenajarea, etc. Mai exact, spatiul ultra central si foarte scump se poate transforma intr-un depozit inghesuit la marginea orasului. Vanzatorii pot sa se transforme intr-o singura persoana care sa pregateasca coletele si sa le duca la firma de curierat, iar amenajarea dispare de tot, pentru ca nu ai nevoie ca spatiul de care vorbim sa arate bine, pentru ca acolo nu va patrunde nimeni niciodata. Cel putin nu clientii. Ei bine, in cazul unui magazin real, toate aceste cheltuieli se regasesc in pretul produselor, in timp ce un magazin online e clar ca poate sa tina preturile mult mai jos. Asadar, pe internet, ar trebui sa gasim in mod normal preturi mult mai mici ca-n magazine.
Mai mult, comparatia preturilor se poate face incredibil de usor in raport cu efortul care ar fi necesar pentru a vizita mai multe magazine in zone diferite ale orasului. Pe internet in schimb, toate a aceste comparatii se pot face schimband tabul. Ba mai mult, promotiile si reducerile pot fi identificate mult mai usor, datorita unor mecanisme si aplicatii in genul newsletterelor si asa mai departe.

Avantajul cel mai mare insa este faptul ca poti comanda si din alte orase sau chiar din alte tari. De multe ori unele produse sunt greu de gasit in propriul oras, mai ales cand vorbim de produse cu public tinta mai restrans. Practic, din confortul propriului apartament, poti face orice comanda cu ajutorul internetului, fara a te preocupa de transport si cu posibilitatea de a urmari pretul cel mai mic sau cea mai buna oferta.

Un alt avantaj este si faptul ca se pot urmari review-urile altor useri (majoritatea magazinelor serioase pun mare pret pe posibilitatea clientilor de a lasa feedback) despre diferite produse, pentru a putea fi conturata mai bine o idee in legatura ce respectivul produs si cu raportul dintre prezentare si situatia reala.
Mai ne ajuta si legea care reglementeaza comertul online. Aceasta obliga magazinele sa faciliteze returul produselor, indiferent de motivele pe care clientul le invoca (totusi, pe cheltuiala clientului). Astfel ca aceasta masura ne protejeaza de situatia in care am primi un alt produs decat cel comandat sau in situatia in care caracteristicile din descriere nu se regasesc in performantele produsului.



Share/Bookmark

Dezavantajul de a avea un blog generalist

Nu prea imi plac blogurile care comenteaza stirile zilei sau diverse emisiuni tv nici ca webmaster nici ca cititor.
E suficient ca ascult zilnic destule stiri negative la diverse televiziuni
(pozitive nu prea mai sunt).
Intrand pe un blog as vrea sa descopar ceva nou,util,constructiv si mai ales original.
Asta e parerea mea.
Totusi este de inteles ca un blog care trateaza subiecte de interes public nu are cum sa nu puna la dispozitia cititorilor astfel de informatii cu caracter general.
Ca webmaster nu as putea sa sustin un blog generalist pentru ca este foarte greu.
Trebuie sa adaugi informatie continuu ca sa ai succes cu un asemenea blog.
Munca imensa si rezultate sub asteptari in multe cazuri.
Ii felicit pe cei care reusesc in blogging cu bloguri generaliste dar in acelasi timp nu recomand celor care vor sa inceapa un proiect in blogging sa isi deschida un asfel de blog.
Din punctul meu de vedere un articol trebuie sa reziste cat mai mult in timp ca valoare a informatiei pe care o ofera.Este cam greu sa reusesti asta cu un blog generalist.
De exemplu,un articol care se refera la un eveniment major al unei anumite perioade de timp va avea valoare scurta vreme pana cand acel eveniment va iesi din atentia opiniei publice.
Cine mai citeste spre exemplu articole despre meciul de fotbal Steaua Bucuresti-Twente sau despre protestele din Piata Universitatii ?
Sunt evenimente care s-au stins si nu mai prezinta interes insa ele exista in zeci sau poate sute de postari pe diverse bloguri.Cautati cu Google si o sa vedeti ca am dreptate.
Acele articole mai aduc trafic ? Eu cred ca nu,sau in cel mai bun caz foarte putin.
Sa nu uitam ca o audienta cat mai mare este principalul scop pentru orice blogger.
Traficul este aur curat pentru orice blog.Articolele aduc trafic de aceea conteaza informatia pe care o ofera.
Blogurile de nisa au avantajul ca nu trebuiesc innoite cu informatie asa de des ca un blog generalist si se sustin mai usor.
Informatia si articolele scrise se mentin mult mai mult in timp,cititorul petrece mai mult timp pe site pentru ca este stimulat.
Spre exemplu daca scriu un articol pe blogul afaceri online despre cel mai bun procesator de plati online care este PayPal acest articol o sa reziste destul de mult in timp pentru ca PayPal este o banca solida care nu va da asa de curand faliment.
Multa lume habar nu are inca ce inseamna o banca online si ce avantaje ii ofera.Deci informatia ramane de actualitate, este utila si poate prezenta interes pentru cititori mult timp.
Ca o concluzie eu cred ca un blog generalist are succes atunci cand in spatele lui lucreaza o echipa de bloggeri altfel e greu sau aproape imposibil de sustinut un astfel de blog din cauza concurentei.
60% din bloguri poate chiar o parte mai mare din ele au caracter generalist asa ca
pentru a avea succes cu un blog de acest tip trebuie sa arati mereu publicului ceva nou si util ca informatie.

Share/Bookmark

Vreti trafic? Optimizati site-ul !

La inceput de drum in blogging,nu prea aveam cunostinte despre SEO sau optimizare site.Nu pot sa zic ca acum sunt specialist in domeniu insa nevoia de a progresa si a avea rezultate mai bune,m-a obligat sa dau o atentie sporita optimizarii blogului meu.
Mai devreme sau mai tarziu orice blogger se loveste de problemele de care m-am lovit si eu la un moment dat.
Cand totul pare ok,site-ul este bine aranjat,informatiile sunt de calitate si observi din statistici ca nu sunt vizitatori, iti poti da seama ca trebuie sa faci ceva pentru ca munca ta de pana atunci sa nu fie in zadar.
Cand vorbim de optimizare site sau SEO,lucrurile nu mai sunt atat de simple ca atunci cand adaugam postari pe blog.
Optimizarea pentru motoarele de cautare(SEO) este o actiune care se desfasoara in timp cu multa atentie cu pasi mici dar bine facuti.
Rezultatele se vad in functie de alegerile pe care fiecare le face.Bineinteles si adaugarea de continut periodic pe site are importanta sa,insa nu este de ajuns pentru a aduce mai multi vizitatori.
Si eu am facut multe greseli pe parcurs pentru ca nu am dat atentia necesara optimizarii blogului.Le-am remediat in timp pentru ca mi-am dat silinta sa invat.
Desi am citit zeci de articole despre SEO sunt constient ca mai am multe de facut si de invatat in continuare.Ce rost ar avea sa ma declar un specialist intr-un domeniu in care poate si specialistii mai au de invatat.
In acest articol nu fac altceva decat sa impart si altora din experienta mea si sa atrag atentia bloggerilor care sunt mai la inceput de drum asupra importantei optimizarii unui site
Pentru a avea rezultate trebuie ca titlul blogului si titlurile articolelor sa fie in concordanta cu continutul site-ului
De asemenea trebuie acordata atentie cuvintelor cheie care trebuiesc integrate cat mai mult in continut insa fara a exagera.
Eu spre exemplu daca am ales ca tema principala a acestui blog afacerile online,ar fi total aiurea sa postez articole despre politica.
Beneficiile unei otimizari de calitate vor fi legate in principal de faptul ca site-ul va fi vizibil si va urca in motoarele de cautare.Cu cat sunteti mai in fata competitorilor dv. cu atat mai bine !
Scopul principal al unui site este sa aduca vizitatori.Un site bine pus la punct cu informatie de buna calitate dar fara trafic intodeauna va fi ca o comoara ascunsa.
Daca nu aveti rabdare sa cititi sau timpul nu va permite,exista specialisti in SEO si optimizare site.Apeland la specialisti veti face mult mai repede ce trebuie facut ca lumea sa stie de existenta site-ului dumneavoastra.

Share/Bookmark

Televizorul tablou nu mai este de domeniul SF

Pot sa compar un televizor lcd cu un tablou pentru ca nu prea e mare diferenta ca dimensiune.Tabloul si televizorul lcd se pot prinde pe perete.Nu mai este o noutate,multa lume stie in linii mari ce inseamna televizoare lcd si care sunt avantajele acestora privind economia de spatiu din locuinta si calitatea superiora a imaginii fata de un televizor obisnuit cu tub crt .
Acum cativa ani,inainte de aparitia pe piata a televizoarelor lcd ,imi aduc aminte ca vorbeam cu prietenii pasionati de tehnologie despre cele mai bune modele de televizoare care existau atunci,de celebrele televizoare sony cu tub trinitron, panasonic,philips etc.. si ne intrebam ce poate se mai apara superior calitativ fata de ce exista in magazine in acea vreme.
Sincer eu nu vedeam ca in viitorul atat de apopiat tehnologia sa evolueze atat de rapid si nici chiar prietenii mei nu credeau intr-o evolutia atat de rapida spre noi tehnologii.
Dar iata ca de la aparitia primelor televizoare prin 1936 atunci cand scotianul John Logie Baird a reusit prima transmisie tv de la o distanta de 705 km prin cabluri telefonice si pana in zilele noastre televizorul a evoluat foarte mult.
Datorita noilor televizoare lcd acum ne bucuram de o experienta vizuala apropiata de realitate gratie rezolutiilor incredibile si televiziuni digitale hight definition.
Noile tehnologii au permis cresterea diagonalelor televizoarelor fabricate.
Televizorul cu tub nu se putea fabrica cu o diagonala mai mare de 71 de cm din motive tehnice.
Acum un televizor lcd poate avea diagonale de pana la 108 cm.Datorita rezolutiei care este mult mai mare decat la un tv clasic imaginea unui tv lcd este mult mai clara.
De asemenea distanta de la telespectator la tv este mai mica deoarece noile televizoare nu mai sunt atat de obositoare pentru ochi.
Avantajele nu se opresc insa aici.Cele mai noi televizoare lcd au integrate playere de inalta performanta care pot reda poze si fisiere hd stocate pe un simplu stick usb.
Am ramas uluit de imaginile care sunt redate de un televizor lcd full hd.
Experienta vizuala este extrem de placuta.
In zilele noastre tot mai multe televizuni vor incepe sa emita in format digital hd.
Cred ca televizunea analogica este pe finalul existentei ei.
Mullte modele de televizoare lcd au incorporate tunerul digital tv/c pentru a putea receptiona semnal hd fara a fi nevoie de un tuner separat.
Recomandarea pe care o fac celor care citesc acest articol si care inca nu si-au luat un tv lcd este sa fie atenti ca televizorul pe care il cumpara sa aibe incorporat tunerul tv/c pentru a putea receptiona emisiile tv hd si pentru a se bucura din plin de noua revolutie in televiziune.
Daca inca nu v-ati luat televizor lcd e cazul sa o faceti pentru ca merita din plin.
Si ca ultim sfat,nu fiti zgarciti cu diagonala,luati-o cat mai mare,asta o spun tot din experienta !

Share/Bookmark

Vor deveni directoarele web istorie?

Cat de importante mai sunt in ziua de azi directoarele web?
Cat de importanta mai este inscrierea unui site in cat mai multe directoare web?
Pe langa cele 2 intrebari poate cea mai importanta ar fi :
Cat de eficienta si ce rezultate are pentru site inscrierea in directoare web?

Pentru multi webmasteri cea mai aleasa metoda de a construi link building este inscrierea in directoare web.Ramane cea mai populara metoda de a genera link-uri catre site-uri.
Acum cativa ani pentru motoarele de cautare conta in mod special cantitatea linkurilor catre un site.
In timp insa numarul site-urilor a crescut semnificativ,motoarele de cautare au trebuit sa clasifice aceste site-uri dupa alte criterii foarte bine puse la punct.

Pentru Google si alte motoare de cautare nu mai conteaza neaparat cantitatea linkurilor care duc catre un site,mult mai importanta fiind calitatea acestor link-uri.
Una dintre masurile bune pe care Google le-a luat la ultimul update de altgoritm facut in acest an este calcularea numarului de accesari ale unui link.

Daca numarul accesarilor acelui link este mare linkul va fi considerat bun si va primi incredere si autoritate de la site-ul mamă si chiar si page rank.

Avand in vedere noile schimbari sa revenim la directoarele web si ne punem intrebarea :
Cine intra in directoare web pentru a cauta site-uri?

Cu siguranta procentul este extrem de mic poate 3-4%.Multi intra in directoare web pentru a-si inscrie site-ul si cam atat dupa aceea nu mai calca pe acolo.
Asta normal inseamna ca linkurile puse in directoarele web nu prea vor fi accesate iar beneficiile pentru site-urile inscrise vor fi mici ca sa nu zic nule.Pentru mine inscrierea in directoare web nu mai reprezinta o prioritate.Prefer site-urile de bookmarking,directoarele de feed-uri,directoarele de articole,comentariile pe alte bloguri etc..Am avut mult mai bune rezultate in acest mod decat cu inscrierea in directoare web.

Pana la urma conteaza eficienta.Nu este suficienta inscrierea in mii de directoare pentru a avea link-uri de calitate.Asa ca in ceea ce priveste Link Building-ul lucrurile trebuiesc analizate serios pentru a nu depune multa munca fara a avea rezultatele asteptate.

Share/Bookmark