Containere in care poti locui

Am gasit acum cateva zile un site foarte interesant care comercializeaza containere.Ce mi-a atras atentia si ma face sa scriu acest articol aici,este faptul ca pe langa containerele obisnuite de santier sau cele in care se poate depozita marfa firma care are respectivul site de prezentare vinde si containere casa.
Ati inteles bine containere in care poti locui iar confortul este cel al unei case obisnuite.
Bineinteles la noi mentalitatea este ca nu poti locuii intr-un container insa in alte parti ale lumii este ceva obisnuit.
Vazand imaginile am facut legatura cu multe filme americane in care am vazut ca oamenii de acolo folosesc aceste containere de locuit.
Asa cum am spus nu recomand nimanui sa locuiasca intr-un container insa poate fi foarte util in anumite situatii.
Spre exemplu un astfel de container poate fi transformat cu usurinta intr-o casa de vacanta intr-o zona mai greu accesibila sau chiar intr-o zona accesibila.
De asemenea poate fi transformat cu usurinta intr-un birou pentru o companie de constructii sau o firma care desfasoara diverse activitati.
La fel de bine aceste containere pot fi transformate in puncte medicale mai ales in zonele rurale unde din pacate nu prea exista asa ceva.
Avantajul principal este usurinta cu care aceste module pot fi transportate. Intre containere se pot face conexiuni astfel ca o casa poate fi alcatuita din 2-3 module.
Am vazut cateva modele foarte interesante de containere pe site-ul www.bogaxa.ro. Site-ul respectiv m-a inspirat sa fac acest articol care poate fi util pentru diverse persoane sau companii care cauta mai ales pe internet astfel de produse.
E chiar interesant si foarte util un astfel de container de locuit si ma intreb daca merita raportul fiabilitate /pret pentru un om obisnuit mai ales.
Oricum materialele din care sunt confectionate sunt de foarte buna calitate si cred ca rezista fara probleme cativa ani bunicei.


Sursa foto: www.bogaxa.ro

Share/Bookmark

Etica & afacerile

Cei care se indoiesc de utilitatea eticii in afaceri pornesc de la premisa ca majoritatea oamenilor stiu care sunt principiile “bune”. Prin urmare, tema nu prezinta nicio dificultate teoretica, ci una practica, care tine de motivatie: De ce ar trebui sa actionez conform acestor principii? Totusi, probleme morale care apar “in exercitiul afacerii” nu sunt chiar atat de simple, de tipul: Ar trebui ca angajatul X sa isi minta seful?

Un manager senior se confrunta cu dileme mult mai serioase: impactul companiei asupra mediului, efectele activitatii comerciale asupra intereselor comunitatii, angajatilor si clientilor. Chiar daca un calcul pe termen scurt ar recomanda ignorarea acestor variabile, aceasta strategie este perdanta pe termen mediu si lung, deoarece succesul companiei depinde si de atitudinea/reactia “mediului inconjurator”. De aceea, organizatiile sunt prinse intr-o retea de relatii economice si sociale destul de complicata si in acelasi timp foarte dinamica, fiind nevoite sa contribuie partial la “binele comun” sau cel putin sa nu afecteze negativ prin actiunile lor “entitatile externe”.


Share/Bookmark

Etica in afaceri

Ce este etica in afaceri?
La prima vedere, este usor de înteles ca „etica în afaceri” este un domeniu care urmareste sa clarifice problemele de natura morala ce se ridica în mod curent în activitatea agentilor. Observam cu usurinta ca „etica în afaceri” este o expresie compusa, al carei sens poate fi inteligibil numai în masura în care cititorul neavizat stie ce
înseamna cuvintele „etica” si „afaceri”. La noi, termenul etica are cel putin trei semnificatii diferite. În primul rând, etica se refera la asa-numitele moravuri, cutume si obiceiuri traditionale specifice diferitelor culturi
Dati ex de 3 cutume trad din dom ec.
În Occident, preturile afisate în magazine nu sunt, de regula, negociabile; în Orient, tocmeala dintre vânzator si cumparator este aproape obligatorie. Lumea apuseana pune mare pret pe punctualitate, pe când în America Latina sau în Africa se considera ca un om este cu atât mai important si mai vrednic de stima cu cât îsi permite sa întârzie mai mult.
Ce val promoveaza etica?
Etica promoveaza anumite valori, precum cinstea, dreptatea, curajul, sinceritatea, marinimia, altruismul etc., încercând sa faca respectate norme de genul: „Sa nu minti!”, „Sa nu furi!”, „Ajuta-ti aproapele!”, „Respecta-ti parintii!”, „Creste-ti copiii asa cum se cuvine!”, „Respecta-ti întotdeauna promisiunile!”
Def stakeholders si shareholders.
Termenul englezesc stakeholders desemneaza toate grupurile sociale afectate direct sau indirect de activitatea firmelor comerciale; mai mult decât atât, aceste grupuri iau parte la „jocul” economiei de piata, nu doar în calitate de „spectatori”, ci si în calitate de participanti activi (ca niste „figuranti”), întrucât fara implicarea lor, activitatea firmelor comerciale ar fi imposibila. Shareholders – actionarii firmelor comerciale.

Share/Bookmark

Marketingul afiliat o oportunitate de castig pe internet

Am scris cateva articole in trecut despre marketingul afiliat si despre platformele de marketing afiliat romanesti.Pot spune ca vad un pic altfel lucrurile acum.
Afara concepul de afiliere este foarte bine implementat si foarte cunoscut. La noi pot sa spun din experienta mea , din articolele citite si din colaborarea cu cateva dintre platformele de afiliere,ca marketingul afiliat este inca in faza de pionierat in Romania.
Pentru cei care inca nu stiu ce inseamna marketing afiliat,va pot spune pe scurt si pe intelesul tuturor in ce consta afilierea.
M.A ofera posibilitatea de a castiga comisioane recomandand diverse produse altor persoane pe internet.Atunci cand se realizeaza vanzarea pe site-ul advertiserului (comerciantului) afiliatul castiga un comision . Acest comision variaza intre 10-25% din valoarea produsului fara tva.
Afiliatul poate folosi toate resursele de care dispune pentru a recomanda produsele respective pe internet.Prin resurse ma refer la pagina de facebook,blog personal,site etc..
Bineinteles in conditiile agreate de advertiser si respectand drepturile de copyright.

Asadar e simplu la prima vedere .Totusi va trebuie o strategie de marketing online pentru a vinde un produs,deoarece spre deosebire de magazinele obisnuite e de 4 ori mai greu sa vinzi un produs pe internet( o zic tot din experienta)
Eu am ales o strategie care a mers relative bine.In ultimele 7 luni de cand m-am ocupat un pic mai serios de afiliere am reusit sa vand produse de peste 100.000.000 lei vechi pentru diversi advertiseri prin 2 Parale si  eMAG profitshare.
Deci nu este un proiect imposibil(asa cum spun unii pe net) si poate fi o sursa suplimentara de venit pentru oricine sau chiar mai mult de atat.Totusi necesita un pic de implicare asa cum  v-am zis pentru a avea rezultate.


Share/Bookmark

Advertorialul o forma moderna de publicitate

Din statistici se observa ca tot mai multi oameni ai zilelor noastre citesc bloguri.Tot din statistici se observa numarul in crestere al blogurilor active din Romania.Blogul reprezinta un jurnal de impresii si opinii despre diverse subiecte sau despre un anumit subiect liber exprimat de orice persoana care detine un atfel de site.
Este mult mai interesant sa citesc un blog decat sa navighez pe un site de stiri profesional.Este punctul meu de vedere.

Stiu ca un ziar online care are un milion de vizitatori pe zi(ex realitatea.net)nu exprima intodeauna puncte reale de vedere(articolele pot fi cumparate uneori pentru a influenta opinia publica)
Pe un blog personal stau altfel lucrurile.Stiu ca acolo gasesc opinia unei persoane despre un subiect care ma interseseaza .

Asadar blogger-ul poate vorbi liber si deschis despre orice subiect.Fie ca e vorba de informatie de interes general fie ca e vorba despre opinia lui despre televizoare,calculatoare,bijuterii sau orice altceva.
Am gasit multe site-uri interesante despre care am scris pe acest site.Punctul meu de vedere poate influenta o persoana care poate fi de acord cu opinia mea.
Daca articolul este scris doar pentru a descrie un produs sau un serviciu acel articol poate fi numit un advertorial.

Advertorialul este o metoda moderna de publicitate.Pot adauga ca este si o metoda eficienta de publicitate.Lumea moderna nu mai citeste ziare ci se informeaza pe site-uri.Mai mult,omul modern vizioneaza filme online,si gaseste distractia de zi cu zi tot in mediul online.Televiziunea interactiva vine ca o alternativa la internet pentru a nu pieri definitiv pe viitor.
Cei care au o afacere si vor sa fie cu un pas inainte isi vor face publicitate pe bloguri acolo unde opinia unei persoane poate cantari foarte mult pentru viitorul afacerii lor.



Share/Bookmark

Cat de profitabile sunt afacerile online

Afacerile online reprezinta viitorul si cu siguranta sunt mult mai profitabile decat multe dintre afacerile clasice. Adevarul este ca atunci cand te gandesti sa deschizi o afacere pe internet trebuie sa fi constient de avantajele pe care le presupune acest tip de business (Pe acest site am gasit cateva modele de afaceri online destul de bune):

  • Costuri reduse. Nu ai nevoie sa inchiriezi un spatiu fizic pentru ca respectiva afacere va actiona pe internet iar numarul de persoane pe care vei fi nevoit sa le angajezi le poti numara pe degete.
  • Comunici mai usor cu clientii. Exista foarte multe mijloce de comunicare incat va fi imposibil sa nu pastrezi legatura cu cel putin 80% din clienti.
  • Actionezi la nivel national. Exista foarte multe firme de curierat la ora actuala care pot livra orice produs, oriunde in tara iar cum internetul este pentru toata lumea oricine poate avea acces la site-ul tau
  • Program non-stop. Un magazin online este deschis 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana .. in concluzie poate prelua comenzi oricand, lucru foarte profitabil pentru afacerea ta
  • Vanzarile vor creste. Existe multe exemple de firme care ,atunci cand au intrat pe piata online, si-au dublat vanzarile.
  • Poti administra totul de la un simplu calculator cu o conexiune la internet


Share/Bookmark